Voor veel ouders zal het niet als een verrassing komen, maar nu is het dan echt bewezen: kinderen hebben een hoger energielevel dan professionele duursporters.

Daarom raden de onderzoekers aan om vooral zelf ook een beetje kind te blijven. Dat schijnt immers gezond te zijn! Met name uitdagingen in de buitenlucht zijn goed voor de ontwikkeling van het atletisch vermogen van kinderen.

Je kinderen lekker de buitenlucht in en jij zelf ook een beetje aan je ‘fitbit’ score werken? Bij Moontrees werk je als team samen in een innovatieve game in de buitenlucht. In elk team worden ieders kwaliteiten benut, dus je kan ook een ‘iets strategischere’ rol aannemen. Mocht jouw energielevel even níet zo hoog zijn als die van je kind 😉 Moon Trees voelt als een computergame en toch ben je zelf ook lekker actief buiten bezig.

Uitgeraasd en ’s avonds lekker slapen dan maar? Helaas gaat die vlieger niet helemaal op: kinderen hebben namelijk ook een groter herstelvermogen dan duursporters. Ze staan binnen no-time weer gereed om verder te spelen!

Meer over het onderzoek vind je hier:
Bekijk onderzoek