In 1971 vertrok de Apollo 14-missie de ruimte in, mét 500 zaadjes van bomen. Als experiment werden de zaden over de hele wereld geplant na hun ruimtereis. Wat blijkt? Niet alleen in het Klimbos Veluwe, maar ook op het onbewoonde eiland Zandziebar ontkiemde een van deze ‘maanbomen’. Zo groeide er een heel maanbomen eiland; een heus Moon Trees eiland!

Open dag Moon Trees eiland

Zondag opent strandpark Zandziebar bij Watergoed in Valburg zijn eiland voor echte avonturiers om Moon Trees te kunnen spelen. Zandziebar heeft twee natuurlijke avontuureilanden midden in een waterplas waar je ook nog eens allerlei leuke watersporten kunt beoefenen. Heb jij ook zin om lekker het water op te gaan met een waterfiets, SUP-plank of kano? Of om na een ronde Moon Trees lekker te relaxen in een van de ruime ligweides?

Speeleiland

Het naastgelegen natuurlijke speeleiland leent zich perfect om lekker te ‘apenkooien’. De aannemer, Jaap Hielema, had niet meer nodig dan 250 ton aan boomstammen, een graafmachine en een kettingzaag.  “Ik heb een parcours met vooral speelaanleidingen gemaakt”, legt de aannemer uit. “Door deze speeluitingen kunnen kinderen lekker rennen en vliegen, zonder dat ze bang hoeven te zijn dat er iets kapot gaat.”

Kinderfeestjes en familieuitjes

Zandziebar is dus een waar speelparadijs voor kinderen én volwassenen. Binnenkort een kinderfeestje? Of eens lekker actief op pad met jullie gezin of met vrienden?

Kijk hier op de website van Zandziebar!