Wij hopen dat iedereen het jaar goed van start is gegaan! Maar hoe zorg je er nou voor dat je als organisatie het maximale haalt uit 2019? Eventbrite vroeg 26 eventprofessionals naar de trends voor het komende jaar.

Wat vooral op valt is dat er nog meer focus komt te liggen op het welzijn van het personeel. Met de (mentale) gezondheid van het personeel hoog op de agenda bij veel bedrijven, gaan we deze trend ook meer terugzien in evenementen.

Teambuilding is de trend in 2019

Teambuilding gaat daarom een steeds grotere rol spelen in 2019, voorspelt de National Sales Manager van Center Parcs Dan Elliot: “Bedrijven komen steeds vaker naar Center Parcs voor onze teambuilding-faciliteiten en zakelijke dagjes uit. Ook wordt er meer tijd vrijgemaakt voor teambuilding tijdens zakelijke evenementen. Bedrijven worden zich steeds bewuster van de voordelen die het heeft om samen met het team buiten te zijn in de frisse lucht en even uit de dagelijkse routine te zijn. Als je vooraf doelen bepaalt, kan teambuilding goed helpen bij het verbeteren van de bedrijfscultuur. Het laat ook de waardering zien die je voor jouw personeel hebt, zowel als persoon als voor hun input in het bedrijf.”

Teambuilding in de natuur

Volgens de professionals zal het bij teambuilding meer en meer draaien om het creëren van positieve emoties en interactie tussen de collega’s. Samen eropuit en van die stoelen af! Een herinnering die je niet snel vergeet, dat is het doel. En, als het even kan, lekker de natuur in!

Gamen in het bos

Wil jij ook een goede start maken in het nieuwe jaar? Vanaf maart kan je weer Moon Trees spelen in Klimbos Veluwe. Moon Trees is een innovatief spel met de nieuwste gametechnologie, waarbij de deelnemers intensief moeten samenwerken in een real-life game in het Veluwse bos. Elk teamlid kan zijn eigen krachten inzetten: snelheid, strategie samenwerken en meer. Je schakelt continu met jouw team en gaat samen voor het beste resultaat. Meer Moon Trees veroveren en zo meer punten scoren. Welk team wint? Let the games begin!

Meer info voor een inspirerend teamuitje? Of misschien wil jij jouw locatie wel voorbereiden op de nieuwste trends door zelf een Moontrees locatie te worden. We leggen je graag uit hoe de game werkt! Mail ons op ciaran@moontrees.nl.

Wil je weten wat de eventprofessionals verder te zeggen hebben, neem dan hier een kijkje:
https://www.eventbrite.co.uk/blog/event-trend-predictions-2019-ds00/