Wist je dat de Moon Trees hun speciale gaven écht uit de ruimte hebben? Vandaag is het 48 jaar geleden dat onze Moon Trees (toen nog als zaadjes) hun reis om de maan begonnen.

Op 31 Januari vertrok de Apollo 14 de ruimte in met de astronauten Alan Shepard Jr, Stuart Roosa en Edgar Mitchell. Maar, zij waren ver in de minderheid: ze deelden hun reis om de maan met 500 boomzaden!

Roosa was speciaal geselecteerd voor deze opdracht vanwege zijn expertise met bossen. Hij werkte bij het Bosbeheer en als bosbrandblusser. Je zou dus kunnen zeggen dat hij de eerste echte Moon Trees Held was!

Moon Trees space Mission Apollo

Bomen uit de ruimte

In zijn personal kit zaten 500 zaden van allerlei bomen. De NASA wilde namelijk weten of een ruimtereis een effect zou hebben op zaadjes.

Op 10 februari keerden de astronauten terug met de Moon Trees. Wat bleek, velen van de zaden groeiden uit tot mooie grote bomen! Verre familieleden van de Moon Trees zijn ook geplant op bijzondere locaties over de hele wereld, zoals bijvoorbeeld bij Het Witte Huis in Washington.

De Moon Trees in ons bos hebben bovendien speciale gaven. Ze beschermen de aarde, maar moeten wel goed verzorgd worden. Samen met je teamleden ga je daarom de strijd aan: wie wint binnen de speeltijd de meeste en meest waardevolle Moon Trees voor zich? Het bemachtigen van grondstoffen, bewaken en veroveren van Moon Trees vergt de ultieme samenwerking en strategisch inzicht. Worden jullie de nieuwe Moon Trees Helden?

Bron:
https://www.universetoday.com/93483/the-moon-trees-of-apollo-14/
https://nssdc.gsfc.nasa.gov/planetary/lunar/moon_tree.html